Thursday, July 14, 2011

Eveniment

           Creatiile mele nu sunt un brand renumit, dar se incadreaza tot la categoria „gablonturi”, cum numeau bunicile noastre bijuteriile purtate in perioada interbelica.  Piesele tineau locul bijuteriilor de familie, care erau purtate numai la ocazii speciale. Câteva decenii mai târziu totul s-a schimbat si conteaza mai mult designul decat diamantele.
          
          Totul a inceput pentru că sticla, perlele artificiale, pietrele sintetice sau răsinile puse laolaltă în modele pline de fantezie arătau strălucitor și preţios fără mari costuri, iar impactul pe care gablonţurile l-au avut asupra fenomenului modă a fost puternic.
          „Domnișoara Chanel avea obiceiul să desfacă în bucăţi bijuteriile scumpe oferite în dar de Boy Capel, ducele Dimitri sau ducele de Westminster și să folosească rubinele, safirele sau diamantele pentru creaţiile sale de „costume jewelry“, amestecându-le printre bucăţile de sticlă, pietre sintetice sau diamante artificiale. De cele mai multe ori, nu contează neapărat câte carate porţi la gât, ci faptul că toate privirile se lipesc, admirativ, de colierul din sticlă colorată și forme studiat-anapoda care îţi completează ţinuta. Poate și de asta, ori de câte ori îmbrac o micuţă rochie neagră și îmi pun cerceii în formă de double-decker sau un buchet de șiraguri din mărgele de sticlă colorată, îmi vine să zâmbesc. Mademoiselle ar fi mândră.” Forbes Romania

  
Va asteptam cu drag!